Sørvest Asia i perspektiv

Leger og sykesøstre blir stilt for militærdomstol i Bahrain

Posted by Fredsvenn den mai 5, 2011

Legeorganisasjoner reagerer med raseri og vantro på nyheten om at Bahrains myndigheter stiller leger og sykesøstre for en militærdomstol etter at de har hjulpet sårede demonstranter i landet.

Bahrain styres av kongefamilien Al Kahlifa, der kongen Hamad bin Isa Al Kahlifa har satt familiemedlemmer og nære venner i alle regjeringens viktigste posisjoner.

Bahrains myndigheter har i flere måneder blitt kritisert for sine brutale metoder og brudd på menneskerettigheter i sine forsøk på å kvele de demokratiske opprørene i landet. Rundt 50 doktorer og sykepleiere, som har behandlet sårede demonstranter i Bahrain, stilles nå for militærdomstol i landet, melder The Independent.

Leger og sykepleiere beskyldes for å «promotere forsøk på å styrte regjeringen» ved å gi medisinsk hjelp til de som har blitt såret i kampene. De anklages også for å «skade befolkningen ved å spre falsk infomasjon» og holder dem ansvarlig for å ha forårsaket dødsfall gjennom «unødvendige skadende behandlinger.» «Det medisinske yrket har blitt sterkt misbrukt i denne perioden», uttaler landets justisminister Khalid bin Ali Al Khalifa.

Medisinske organisasjoner er rasende på det rettslige angrepet mot helsepersonell. Etter Geneve-konvensjonen har alle som er skadet i en konflikt rett til medisinsk hjelp uansett hvilken politisk side de befinner seg på.

Direktøren for Leger for menneskerettigheter Richard Sollom sier at deres organisasjon har undersøkt forholdene i Bahrain.

«Våre funn tyder på at leger og medisinsk personell har gitt etisk livreddende hjelp til demonstranter som er skutt og såret av sikkerhetsstyrker. Tiltalene er fabrikkerte og jeg tror ikke at myndighetene kan støtte de opp», sier han, og legger til at sykehuset i Bahrain er fullstendig militarisert med bevæpnede solidater med masker stående ved alle dørene i sykehuset.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: