Sørvest Asia i perspektiv

Syria kandidat til FNs menneskerettighetsråd

Posted by Fredsvenn den april 26, 2011

Syria er kandidat til å bli ett av 47 medlemmer av FNs menneskerettighetsråd under FNs generalforsmamling 20. mai. Skjer dette vil presiden Bashar al-Assad, som i disse dager slakter ned egne innbyggere, i tre år få sin representant inn i organet som skal se til at menneskerettighetene overholdes i andre land.

Sjansene ser ut til å være gode for syrerne. Ordningen er slik at hver verdensdel har et visst antall medlemmer i rådet. Avstemningen er hemmelig. Men Asia skal skifte ut fire representanter, og det foreligger bare fire asiatiske kandidater. Syria er en av dem, og er innstilt av de asiatiske landene.

«Den syriske arabiske republikk, har som medlem av FN siden grunnleggelsen, konsekvent arbeidet for å fremme og beskytte menneskerettigeheter og grunnleggende friheter», heter det i Syrias egenreklame i et brev til FNs meldemsland, for å fremme sitt kandidatur.

I egenreklamen orienterer Syria om sitt aktive engasjement for bevaring av menneskerettighetene og grunnleggende friheter i landet. Men saken er den at syriske myndigheter nedslakter protesterende innbyggere, noe som vekker avsky rundt i verden.

I brevet opplyser Syria at landet har opprettet en egen kommisjon som blant annet skal påse at de innenlandske sikkerhetsstyrkene overholder og øker sin oppmerksomhet om menneskerettigheter.

Slik skjer valget

Les Syrias brev til FN

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: