Sørvest Asia i perspektiv

Opprørerne er “jihadister”

Posted by Fredsvenn den mars 28, 2011

https://i2.wp.com/images.quickblogcast.com/115021-107337/lifg.JPG

Ifølge kommandøren for de libyske opprørerne, Abdel-Hakim al-Hasadi, er det flere personer med al-Qaida-tilknytning i opprørernes rekkene.

Gaddafi har tidligere forsøkt å stemple opprørerne i Libya som ”jihadister fra al-Qaida”, noe al-Hasadi avviser samtidig som han innrømmer at flere av de som kjemper mot Gaddafi ved frontlinjene er veteraner fra krigene i Afghanistan og Irak.

”De er patrioter og gode muslimer, ikke terrorister”, sier han.Al-Hasadi kjempet selv mot vestlige styrker i Afghanistan, men avviser at han er en terrorist.

”Jeg fordømmer angrepene den 11. september, og generelt alle angrep mot uskyldige sivile. Men medlemmer av al-Qaida er også gode muslimer som kjemper mot invasjonen”, sier al-Hasadi, som ifølge britiske og amerikanske myndigheter er medlem av Libyan Islamic Fighting Group (LIFG), en radikal gruppe som antas å ha nære bånd til al-Qaida. Gruppen skal blant annet ha vært sentral i rekrutteringen av jihadister til kamper mot vestlige soldater.

I en studie fra det amerikanske militærakademiet West Point pekes Libya ut som et arnested og sentralt eksportsenter for militante islamister. Kun Saudi-Arabia har sendt flere ”hellige krigere” til Irak og Afghanistan, ifølge rapporten.

Ifølge West Point-rapporten har den nordøstre delen av Libya en av verdens sterkeste konsentrasjoner av jihadister. De fleste libyere som reiste til disse landene skal ha hatt tilknytning til nettopp LIFG, og brorparten av islamistene som kjempet mot vestlige styrker skal ha kommet fra byene Benghazi og Derna, altså de samme områdene som opprørerne i Libya nå kontrollerer.

– Flere Libya-opprørere har al-Qaida-tilknytning

Kamikaze-opprørere angriper Gaddafi-styrker uten plan

Libyan Islamic Fighting Group (LIFG)

Al‐Qa’ida’s Foreign Fighters in Iraq: A First Look at the Sinjar Records

Three Members of Libyan Islamic Fighting Group Named

Libyan Islamic Fighting Group – Wikipedia

Libya rebels rejects Gaddafi’s al-Qaida spin

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: