Sørvest Asia i perspektiv

Mahmoud Ahmadinejad gratulerer de egyptiske frigjøringsheltene

Posted by Fredsvenn den februar 11, 2011

Irans president raser mot USA og Israel

Irans president Mahmoud Ahmadinejad taler i Teheran under markeringen av 32-årsdagen for den islamistiske revolusjonen i landet fredag.

I talen spådde den iranske statssjefen at vi nå ser framveksten av et nytt Midtøsten fritt for påvirkning fra Israel og USA. Han gir full støtte til opprørsbevegelsene i arabiske land. Iran har støttet opprøret mot president Hosni Mubarak i Egypt.

Egypts visepresident Omar Suleiman kunngjorde fredag at president Hosni Mubarak går av. Det øverste forsvarsrådet tar over styringen. ”Seieren til den egyptiske nasjonens vilje over motstanden og utholdenheten hos ledere som var avhengig av stormaktene, er en stor seier”, sa talsperson Ramin Mehmanparast i det iranske utenriksdepartementet til TV-stasjonen Al-Alam, før ha la til: ”Vi håper alle de historiske kravene til egypterne vil innfris ved å fortsette på denne veien”.

Tidligere fredag spådde Irans president Mahmoud Ahmadinejad, som gir full støtte til opprørsbevegelsene i arabiske land, framveksten av et nytt Midtøsten fritt for påvirkning fra USA og Israel. På 32-årsdagen for den islamistiske revolusjonen i Iran fredag sa Ahmadinejad at dagens Midtøsten ikke har noen plass for vestlig arroganse. Han spådde at ”sionistregimet” snart vil være borte.

”Amerikanerne viser oss et vennlig ansikt og sier at de er de nordafrikanske og arabiske folkenes venner. Men stå sammen og vær på vakt, så skal dere seire, selv om motstandens vei vil bli lang”, sa Ahmadinejad i en tale på Frihetsplassen i Teheran. ”Den iranske nasjonen er deres venner, og dere har rett til selv å velge hvilken vei dere vil følge, fortsatte presidenten. Folkemengden svarte med å rope slagord som ”død over Amerika”og ”død over Mubarak.”

Talen ble holdt før det ble kunngjort at Egypts president Hosni Mubarak gikk. Iran gir full støtte til opprørsbevegelsene i arabiske land og har støttet opposisjonens opprør mot Mubarak i Egypt.

– Egypt er fritt!

Iran: – Stor seier for egypterne

Brorskapet: – Uroen er ikke et islamistisk opprør

Reklamer

Én kommentar to “Mahmoud Ahmadinejad gratulerer de egyptiske frigjøringsheltene”

  1. […] Mahmoud Ahmadinejad gratulerer de egyptiske frigjøringsheltene […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: