Sørvest Asia i perspektiv

Mubarak lammer ytringsfriheten i Egypt

Posted by Fredsvenn den februar 8, 2011

De egyptiske myndigheters forsøk på å hindre aktivister i å bruke mobiltelefoner og datateknologi til å organisere demonstrasjoner har blitt fordømt av sosiale nettsteder og rettighetsgrupper over hele verden. ”Det er første gang i nettets historie”, sier Rik Ferguson, en ekspert ved verdens tredje største datasikkerhetsselskap Trend Micro, til AFP. Julian Coulon, en av grunnleggerne av Cedexis – en fransk gruppe som overvåker internett – legger til: ”på 24 timer mistet vi 97 prosent av all egyptisk nettrafikk.”

Ifølge Renesys, et amerikansk nettovervåkingsselskap, kuttet Egypts fire viktigste nettleverandører internasjonal tilgang for sine kunder omtrent samtidig klokken 23.34 (norsk tid) torsdag. Omkring 23 millioner egyptere har enten jevnlig eller tidvis adgang til internett, ifølge offisielle tall. Det tilsvarer mer enn en fjerdedel av befolkningen.

”Det er uten sidestykke i internettets historie at egyptiske myndigheter ser ut til å ha gitt tjenesteleverandører ordre om å stenge alle internasjonale forbindelser til internett”, skriver James Cowie fra Renesys på en blogg. Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt og Etisalat Misr er alle tatt av luften, men Cowie sier et unntak er Noorgruppen, som fremdeles har 83 linjer til sine egyptiske kunder.

Han sier det er uklart hvorfor Noor Group later til å være upåvirket, ”men vi observerer at den egyptiske børsen fremdeles er tilgjengelig på en Nooradresse.” Mobiltelefonnettverk ble også alvorlig forstyrret i landet fredag. Det var dårlig telefonsignal, og tekstmeldinger fungerte ikke. Britiske Vodafone sier alle mobiloperatører i Egypt ble ”instruert” om å stanse tjenestene i visse områder, og legger til at ifølge egyptisk lovgivning ”måtte de følge ordren.”

Anonymous angriper Egypt

Kuttet hele internett

Verst i internetts historie

The Anonymous Revolution in Egypt

Amid Digital Blackout, Anonymous Mass-Faxes WikiLeaks Cables To Egypt

Egypt versus the internet – Anonymous hackers launch DDoS attack

Egypt’s move to block Twitter a sign of social media influence

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: