Sørvest Asia i perspektiv

Den egyptiske regjerings nettsider under angrep

Posted by Fredsvenn den februar 8, 2011

Internet A Battlefield In Egypt

Hackere knyttet til den desentraliserte gruppen Anonymous har begynt å rette tjenestenekt- (DDoS-) angrep mot offisielle nettsteder i Egypt. Disse angrepene rammer det egyptiske kommunikasjonsdepartementet. Hittil har ikke angrepene resultert i stort annet enn at nettstedet laster tregere. Dette som en del av en protestaksjon mot nettsensur. Angrepene kommer etter lignende angrep mot statlige nettsteder i Tunisia og Zimbabwe.

Minst 1000 mennesker har blitt pågrepet i Egypt siden tirsdag, i de største demonstrasjonene mot regimet landet har sett siden matopptøyene i 1977. Demonstrantene krever innenriksministerens avgang, slutt på unntakstilstanden som har vart i flere tiår, økning av minstelønna og begrensning av matvareprisene.

«Det er på tide at Egypts president Hosni Mubarak pensjonerer seg», sier reformtilhengeren og nobelprisvinneren Mohamed ElBaradei, som er ventet til Kairo torsdag kveld for å møte demonstrantene som krever den mangeårige presidentens avgang.

Mange av regimekritikerne håper ElBaradei, som tidligere ledet Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), vil bringe forandring til Egypt.

Den egyptiske regjeringen har også sperret adgangen til nettsteder som Twitter. Facebook uttaler at man ikke har sett noen endring i bruken av nettstedets tjenester i Egypt. Dette er et annet bilde enn det som tegnes av brukere på bakken, som har meldt om problemer med bruk av tjenesten.

The Anonymous collective, linking from the Operation Egypt page, has asked in the IRC chat rooms that users access a  The software stages DDoS attacks and was originally written as a stress-testing application.

Individer med forbindelser til Anonymous-gruppen, som er særlig motstandere av restriksjoner på ytringsfrihet på internett, har nå startet Operation Egypt, hvor de på IRC chat rooms ber frivillige få tilgang på eller laste ned et spesielt verktøy, en webbasert versjon av et program kalt Low Orbit Ion Cannon, slik at de kan ta del i angrepene.

People’s Liberation Front (PLF) siden har hatt et opprop – en faks/email bombe – for på å oversvømme emailservere og faksmaskiner med trafikk.

Anon hackers join Egyptian protests

Operation Egypt – Anonymous Press Release – 26/01/2011

Update: Egyptian Gov’t Web Sites Under Attack

Internet A Battlefield In Egypt

Op Egypt Black Fax/E-Mail Bomb Action

Operation Egypt | Facebook

Presset øker i Mubaraks trykkoker

1000 pågrepet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: