Sørvest Asia i perspektiv

Abu Nidal

Posted by Fredsvenn den november 13, 2007

Abu Nidal har som de fleste andre terrorister av sitt slag utført drap på sivile, noe som har vært til enorm stor skade for palestinerne og andre arabiske land. Et eksempel er da fire pistolmenn i 1985 nærmet seg Israels El Al billettskranke ved Leonardo Da Vinci International Airport i Roma og åpnet ild som drepte 16 mennesker og skadet 99 andre. Noen minutter senere, i Vienna International Airport, kastet tre menn håndgranater mot passasjerer som ventet for å sjekke inn i et fly til Tel Aviv, hvor av to ble drept og 39 skadet.

 

I følge PLO var målet for angrepene å tvinge de to landene til å bryte båndene sine med palestinerne. Østerrike og Italia var de to europeiske landene som hadde de nærmeste båndene til PLO og begge regjeringene var aktivt involvert i tiden under angrepene med å forsøke å få israelerne og palestinerne til å møtes til fredssamtaler. I følge Abu Iyad, Arafats stedfortreder, Fatahs nestleder og leder for PLOs etterretning, var ødeleggelsen for PLO enorm ettersom de fleste menneskene i Vesten, og selv mange i araberverden, ikke ville skille mellom ANO og Fatah, for ”I deres tanker er alle palestinere skyldige.”

 

Iyad ble av USA og Israel selv beskyldt for å ha finansiert Black September Organization (BSO), som er kjente for kidnappingen og mordet på 11 israelske atleter og offiserer, samt mordet på en tysk politioffiser, under angrepet på den olympiske landsbyen i Munchen, Tyskland, i september 1972, en aksjon som kjent som Munchen massakren, og ble myrdet av en Abu Nidal agent i Tunis i 1991.

 

Black September hentet sitt navn fra september 1970 da hashemitt kongen Hussein av Jordan forsøkte å knuse et forsøk utført av palestinske organisasjoner på å velte monarkiet, noe som kom til å forårsaket døden til 7000 til 8000 mennesker fra begge sider. Den væpnede konflikten varte frem til juli 1971 da PLO og tusenvis av palestinere ble kastet ut av Jordan til Libanon. BSO begynte som en mindre celle av Fatah folk som ønsket å hevne seg mot Hussein og den jordanske hæren, men rekrutter fra Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), as-Sa’iqa og andre grupper ble også med.

 

Men som saken er med de fleste andre av terrorister i det kaliberet så har de ved nærmere granskning hatt mer å gjøre med Vestlige ledere enn det noen skulle ha trodd. Man trenger bare å følge den veien pengene går og analysere hvem det er tjent med hendelsene. På 1980-tallet oppdaget Storbritannias http://en.wikipedia.org/wiki/MI5 MI5 og http://en.wikipedia.org/wiki/Secret_Intelligence_Service MI6 at ANO holdt flere kontoer i Bank of Credit and Commerce International (BCCI), den syvende største private banken i verden opprettet av Agha Hasan Abedi, en ledende banker i Pakistan, i 1972.

 

BCCI ble dannet med penger fra Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahayan, emiren av Abu Dhabi, Bank of America, den største kommersielle banken i USA når det kommer til innskudd, og det største selskapet av dets slag i verden, og CIA.

 

Det blir hevdet at CIA brukte banken til å finansiere Afghan Mujahideen, slik de tidligere hadde gjort gjennom Investors Overseas Service og Nugan Hand Bank på 1970-tallet. CIA oppdaget bankens kriminelle aktiviteter i 1981, og allerede da skal mange av dets utenlandske forretningspartnere ha vært involvert, inkludert lederen av den saudiske etterretningen, Kamal Adham, svigerbroren til kong Faisal. Men i stedet for å stanse de kriminelle aktivitetene og terroristene, bestemte byrået seg for å bli med, og bruke BCCIs hemmelige kanaler for å finansiere såkalte ”black ops” over hele verden.

 

BCCI ble i 1991 raided i 7 land på grunn av bedrageri og dets villighet til å åpne kontoer for tvilsomme kunder. I følge Sandstorm rapporten, Sandstorm var PwCs kodenavn for BCCI, til finanskonsultantene Pricewaterhouse Coopers (PwC) på forespørsel fra Bank of England var banken involvert i hvitevasking av penger, bestikkelse, støtte til terrorisme, våpenhandel, salg av atomteknologi, skatteunndragelse, smugling, illegal immigrasjon og ulovelig ervervelse av banker og eiendom. Banken hadde minst 13 milliarder dollar utenfor regnskapet. Lord Justice Binghams rapport viste at blant annet amerikansk og britisk etterretning helt siden 1987 hadde visst at Abu Nidal og andre terroristgrupper hadde konto i BCCI i London.

 

Da Lord Justice Bingham konkluderte hans 1992 offentlige granskning av BCCI skrev han en hemmelig 30-siders vedlegg, kalt Appendix 8, om hvilken rolle etterretningstjenestene hadde spilt. Dette viste at lederen av Sloane Street bransjen av BCCI hadde gitt informasjon om Abu Nidals kontoer til MI5 og hadde fortalt dem at Abu Nidal selv hadde besøkt London gjennom å bruke navnet Shakir Farhan. Han hadde ikke visst hvem det var han hadde med å gjøre før senere da han fikk se et bilde av Abu Nidal. Abu Nidal hadde brukt et selskap kalt SAS Trade and Investment in Warsaw som dekke for ANO handelstransaksjoner, som for det meste besto i å selge geværer, nattkikkerter, væpnede Mercedes-Benz biler med concealed granatkastere, hver transaksjon verdt titalls millioner av dollar, med selskapets direktør, Samir Najmeddin, basert i Bagdad.

 

Bank kilder viser at ANO hadde våpentransaksjoner med mange Vest Asia land så vel som med Øst Tyskland. Det var ingen mangel på europeiske og amerikanske klienter som var villige til å selge utstyr, inkludert britiske, hvor av et solgte ANO opprørsgeværer hvor av den ene halvdelen gikk til Øst Tyskland, mens den andre halvdelen gikk til Abu Nidal. Fra 1987 og frem til banken stengte i 1991 styrte britisk etterretning og CIA disse transaksjoner, snarere enn å fryse dem og arrestere ANO agenter og dem som forsynte dem.

 

Likvidatorene, Deloitte & Touche, gikk til sak mot Price Waterhouse og Ernst & Young, bankens revisorer, som var satt til 175 millioner dollar i 1998. En sak ble i 1999 rettet mot emiren av Abu Dhabi, den største av de syv emiratene i United Arab Emirates (UAE) som var en av de største aksjeholderne, og satt til 400 millioner dollar. BCCI kreditorer lanserte samtidig en 1 milliard dollar sak mot Bank of England som en regulatorinstitusjon. Etter en 9-års kamp på grunn av bankens statutory immunitet gikk saken til rettergang først i 2004. Men likvidatoren Deloitte droppet i 2005 en hver aksjon mot Bank of England ettersom det ikke lenger ble ansett for å være til det beste for kreditorene etter en høyesterettsavgjørelse.

 

BCCIs største bommert var å bli en del av den globale verden av realpolitikk. Gjennom å arbeide sammen med CIA lot den seg bli gjennominfiltrert med CIA agenter. Det var ganske klart for analytikere at de virkelig store i finansverden ikke ville gi en tredje verdens oppstartsbank å bli den syvende største banken i verden. Abedi talte åpent ut om at hans mål å gjøre den til verdens største bank og ble ansett for å være en trussel til dem som drev verdens finanssystemer. En massiv finansiell, mediekampanje ble derfor lansert for å få slutt på trusselen. Et unikt utvalg av organisasjoner, inkludert CIA, Mossad, MI6, Bank of England, Rothshild og noen andre jødiskledede privatbanker, støttet den massive mediekampanjen. Alle store magasiner og nyhetskanaler deltok i det som kom til å bli kjent som Operation BCCI.

 

Da granskningen av BCCI begynte satte president George H.W. Bush inn en føderal sonder ledet av Justisdepartementsettergransker Robert Mueller, men USAs Senate fant senere ut at sondere hadde vært utilregnelige. Både vitner og CIA dokumenter hadde forsvunnet. Lavere rankerende prosecutors fortalte om press fra deres ledere om å la ting ligge. De fleste av de store BCCI aktørene ble ikke straffet. Mueller ble senere leder for FBI, utpekt til posten i juli 2001 av George W. Bush.

 

Det er direkte historiske forbindelser mellom Osama bin Ladens handelsinteresser og dem til Bush familien. Salem bin Laden hadde Houston investeringsmegler James R. Bath som sin handelsrepresentant i Texas, kort tid etter at George W. Bushs far ble CIA direktør i 1976. I 1977 investerte Bath 50.000 dollar i juniors første selskap, Arbusto Energy, mens Osama bin Laden kort tid senere ble en CIA agent. George W. Bushs FBI direktør Robert Mueller i justisdepartementets granskningskomite av BCCI.

 

Den saudiarabiske investoren Salem bin Mohammed bin ‘Awad bin Laden var en av de eldste av bin Laden brødrene, en halvbror og fetter til Osama bin Laden, og fungerte som patriark av bin Laden familien etter 1967 døden til hans far Mohammed bin Laden. Gjennom James R. Bath var han en investor i Arbusto Energy, et lite oljeselskap på 1970-tallet drevet av Baths nære venn George W. Bush. Salem hadde en uvanlig død i en flyulykke i San Antonio, Texas, kort tid etter at han hadde blitt forbundet med BCCI.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: